Specialiteiten Bakkerij Nagelkerke Oudenbosch

 

Worstenbrood
 

Wat maakt onze worstenbroodjes zo bijzonder?

Ons worstenbroodje wordt gemaakt van 100% varkensgehakt. Dit gehakt komt van slachterij Jos Havermans uit Wagenberg. Deze slachterij verzorgt voor ruim 35 bakkers het gehakt voor het worstenbrood, maar iedere bakker heeft zijn eigen kruiden en vlees mix. Alleen de slager weet de combinatie die ons worstenbrood zo speciaal maakt. Slachterij Havermans werkt alleen met vrouwtjes varkentjes, omdat deze malser zijn dan de mannetjes. De dieren worden allemaal naar de slachterij gebracht vanuit een straal van enkele kilometers om te voorkomen dat de beestjes stress krijgen van de lange rit. Eenmaal op zondag aan gekomen bij de slachterij mogen ze nog een dagje rond lopen voordat ze maandag geslacht worden. Dinsdag ochtend belt de slager op om te vragen hoeveel kilo gehakt er nodig is. ‘s Middags wordt het gehakt al bezorgd. Dit komt binnen in “worstjes”.


Onze worstenbroodjes komen ‘s ochtends om de 10 minuten warm uit de oven.
In de winkel hangt een digitale klok die aftelt en laat zien hoe lang het duurt voordat de warme worstenbroodjes weer uit de oven komen.


Bakkerij Nagelkerke staat in de omtrek bekend om de Brabantse worstenbroodjes!
Deze moet je echt een keer geprobeerd hebben!!


 

Eierkoeken


In onze winkel verkopen wij 2 soorten eierkoeken.

De zachte eierkoeken die in heel Nederland bekend zijn en de brosse/harde eierkoeken die alleen in deze regio voorkomen.
De brosse eierkoek is het beste te vergelijken met een “lange vinger smaak”.


Het recept van deze brosse eierkoeken komt nog van opa Nagelkerke ( zie historie) en bestaat uit bloem, eieren, suiker en een heel klein beetje amonium. Deze brosse eierkoeken hebben we ook in de mini variant.
 

 

1 2 3 4 5 6