Over Jan en Sofie

 

In de Fenkelstraat in Oudenbosch vind je de bakkerij van Jan en Sofie Nagelkerke. Sinds 27 maart 2010 is de bakkerij uitgebreid met een ijssalon en lunchroom sinds 2016 onder de naam Maddey's. Een horecagelegenheid met verschillende soorten take away koffie's, ons eigen ambachtelijke ijs, verschillende soorten high tea's een verschillende lekkernijen voor bij de koffie.

Jan is geboren in Prinsenbeek. Toen hij 2 jaar oud was verhuisde het gezin Nagelkerke naar Oud Gastel waar zij boven de bakkerij gingen wonen. Jan volgende de Michel Mavo in Roosendaal, de MEAO in Roosendaal en haalde versneld zijn bakkerspapieren. In 1998 kreeg hij de kans de bakkerij van zijn ouders over te nemen en zo is hij op zijn 21ste eigenaar van bakkerij Nagelkerke Oudenbosch.

Sofie is geboren in Roosendaal. Zij volgde ook de Michel Mavo in Roosendaal. Daarna het Gertrudiscollege in Roosendaal, gevolgd door de Pabo in Breda. Door deze opleiding komt het dat Jan en Sofie elkaar toevallig treffen in de bakkerij. Sofie liep stage in Oudenbosch en wilde graag een bakkersproject geven op school. Ze zocht hiervoor een bakkerij om met de kindjes brood te gaan bakken en komt bij Jan in de bakkerij terecht. Daarna is ze nooit meer weg gegaan. Ze gaat de Pabo in de avond uren verder volgen en overdag in de bakkerswinkel werken (2000).

In 2002 zijn Jan en Sofie getrouwd en inmiddels zijn zij de trotse ouders van Merel, Eline, Stan, Noud, Floor, Guusje, Madelief en Junior.